Bir Dal Sigaran Varmı Abla?

Siz hiç uykudan sigara içmek isteyerek uyandınız mı? Ben akşam keyfimden sigara sayıklayarak uyandım.
Uyumadan önce içtiğim paketin bittiğini hatırlayıp zulada bir dolu paket var diye sekerekten aramaya başladım.
Muhtelif çekmece ve dolapları karıştırdıktan sonra zulada hatırladığım son paketin uyumadan önce bitirdiğim paket olduğunu hatırladım. Gecenin ikisinde çevrede açık market yoktur diye arabanın anahtarını aramaya başladım. Anahtarı bulamayınca akşam evden çıkmayı düşünmediğim için arabayı rica eden bir arkadaşa verdiğimi ve onunda yarın öğleden sonra geri bırakacağını hatırladım. Sonra saatime tekrar baktım, bu saatte sokağa çıkmaya cesaretimin olmadığını hatırladım. Baktım olmayacak, blogu açtım. Bir zamanlar sigarayı bırakma kararı verdiğimi hatırladım. Tekrar deneyeceğim bakalım. Arasıra sigarayı bırakmaya karar verdiğimi hatırlamalıyım..

Üstteki resim; Audrey Hepburn, ne güzel de sigara içermiş..

Bu gecenin filmi:
Romance & Cigarette (Aşk ve Sigara)
Ne zamandır erteliyordum bu müzikal filmi izlemeyi. Bugece şansımı zorlayacağım bakalım.
Film hakkında bilgi vermek gerekirse;
John Turturro’nun yönettiği ve James Gandolfini, Susan Sarandon, Kate Winslet ile John Turturro’nun oynadığı film ‘Aşk ve Sigara’, cinsellik ve ölüm üzerine yapılmış büyülü bir masal.
2005 yılı Venedik Film Festivali’nde, Altın Aslan’a aday gösterilen filmin yürütücü yapımcılığını üstlenen Joel ve Ethan Coen, bu projede yer aldıkları için büyük onur duyduklarını belirtiyorlar. “Aşk ve Sigara” günümüz Amerikası’nda geçen bir “işçi sınıfı operası” ve tutkulu bir komedi. Bir erkeğin sadakatsizlik ve sadakatsizliğin bedelini ödeme üzerine yaptığı yolculuğu anlatan filmde, James Gandolfini karşımıza filmin baş kahramanı Nick Murder olarak çıkıyor.
FİLMİN ÖYKÜSÜ

Orta yaş krizi eşiğindeki Nick, kızıl saçlı Tula (Kate Winslet) için büyük bir tutku beslemektedir. Uzun yıllar Nick’in karısı olan Kitty (Susan Sarandon) için ise bu ihanet bardağı taşıran son damla olmuştur.
Kocasına karşı inancını kaybeden Kitty, nefretten dolayı hissettiği yırtıcı duygulara kendi bile şaşırmaktadır. Nick ise sonunda ailesini içine sürüklediği acıyı anlayacaktır. Karısının sahip olduğu aşk ve saygınlığın değerini zamanla keşfedecektir.


2 yorum:

  1. bu flim bende bir ara izlerken uyuklamış kalmıştım sonrada açmadım tekrar şimdi burda görene kadar bakalım belki bende tekrar seyrederim :))

    YanıtlaSil
  2. pek müzikal seven biri değilim ama filmi gerçekten beğendim. tavsiye ederim.

    YanıtlaSil