Tamirat/Tadilat


Projeksiyonumu evimin sarı duvarına yansıtıyordum, görüntüden memnun değildim ne zamandır. Perde almak istemediğimden bugün bir çılgınlık yapıp koca duvarın orta yerini beyaza boyadım. Görüntü daha net ve parlak ama projeksiyon kapalıyken çok komik görünüyor :) Galiba tüm duvarı boyamak daha mantıklı olacak ama bu kadarını bile boyarken ortalığı ne hale soktuğumu düşünürsek akıbet pek iyi gözükmüyor. 


Bugün bozuk sifonumu ilgili parçaları koçtaştan tedarik ederek uzun uğraşlar sonucunda tamir ettiğimi de düşünürsek bir erkeğe ihtiyacım olmadığını kanıtlamış oluyorum. Oh olsun, babam bile yapamayacağımı söyledi ama ben yaptım işte. Gerçi dandik yurdum firmaları bu tarz işleri hep profesyonel tesisatçıların filan yaptıklarını düşünüyorlar herhalde ki nasıl yapacağımıza dair hiçbir açıklama eklemek zahmetine girişmemişlerdi. Fakat yüksek türk mühendisi zekam, damarlarımdaki asil becerikli karadeniz kızı kanı ve tekrar be tekrar deneme sabrımla başardım. Önce seller gibi coşarak akan su, zamanla ufak bir akıntıya, sonra damlamaya başladı. Daha fazla sıkamayacağımı düşünüp tam vazgeçecektim ki bir hevesle son vuruşu da yaptım ve sızıntıyı bitirdim.

Velakin buradan endüstri mühendisi arkadaşlarıma seslenmek istiyorum; daracık alanlarda vidaları sıkmak için kerpeten dendiğini tahmin ettiğim aletle gerçekten sıkıntı yaşadım, bunun bir kısayolu yok mudur ya? Her sıkışımda 2mm oynatarak en az kırk bin beş yüz kez çevirmek zorunda kaldım meredi.

2 yorum:

  1. ahahahah Sena!koskoca duvarın sadece orta yerinin rengini hayal ettim de herhalde zebra gibi olmuştur:)) ama iyi iyi gelişme var.ben bi haltı beceremeyen bi insan olarak bu ev işleriyle ilgili bi kursa filan mı yazılsam acaba:))

    YanıtlaSil
  2. etrafına koyu renkle çerçeve yapmamı önerdi bir arkadaşım, konsantrasyonuda arttırırmış. bigün onun için enerji bulabilirsem denicem, olmadı tamamını beyaza boyicam artık. elbet bir gün.. hala umut var..

    YanıtlaSil